Trädfällning

God afton idag ska vi prata lite om trädfällning men innan vi går in på den biten så hoppas jag att er helg har varit bra och hoppas ni tar vara av sommarens sista solstrålar för nu är hösten inte långt bort! Så ta och njut medans ni kan för det kommer jag att göra till fullo. 

Trädfällning och vem som får utföra det? Jo det är framförallt arborister gör sådana arbeten, Om du skulle anlita en arborist för ett professionellt trädfällningsarbete så kräver arbetsmiljöverket att det finns dokumenterade godkända resultat på både teoretiska och praktiska prov. Man ska trots allt känna sig i trygga händer när man anliter en arborist så att det finns bevis på att arboristen kan utföra sitt arbete är alltid en trygghet att ha i bagaget. Sen handlar allt om erfarenhet också hos arboristen.

Träd fälls av olika andledningar vare sig om träden har blivit sjuka eller gamla och ibland av estetiska själv som tex ha en bättre utsikt från sitt hus. Här kan man som sagt anlita en arborist som gör arbetet åt en eller göra det själv så länge trädet är inne på din gård och du vet vad du gör så är det inga problem att utföra trädfällningen själv.

 

Innan jag sätter punkt för detta inlägg vill jag bara önska er ett riktigt fortsatt sensommar! Man ska väl ändå passa på att njuta medans man kan för som ted gärdestad en gång sa sommaren är kort och det mesta regnar bort. Detta är ett motto jag har levt med sen jag var 12 och man ska absolut göra det enligt mig och mina erfarenheter! Nu skall jag till gymmet och springa på löpbandet för jag behöver verkligen lite cardio nu efter min lilla semester som var fyllt av godis och allt annat.

 

 

Jag får önska er en trevligt kväll och på kärt återseende.